LONDEN – Achteraan staat-ie, derde van links. Job de Swart mag zich Nederlands derde Master of Wine noemen. Een bijzondere titel dus als je deze weet te behalen. Dat gebeurde eind augustus en vorige week mocht De Swart naar Londen voor de officiële ceremonie. Uit handen van voorzitter Adrian Garforth ontving de Nederlander de Taransaud Tonnellerie Award voor zijn uitstekende kennis op het gebied van de productie en verwerking van wijn. Voor zijn afstudeeronderzoek verdiepte De Swart zich in de bodem- en klimaatfactoren die van invloed zijn op wijnbouw. Dit resulteerde in een nieuwe app, de Grape Compass, die wijnbouwers helpt om het risico op schimmels te voorspellen. In totaal verwelkomde het befaamde instituut dit jaar veertien nieuwe MW’s.
Laatste nieuws
-
UK zwicht voor VS druk | 11 jul 2025
-
Azië biedt fijne wijnen een kans | 10 jul 2025
-
NIX18-pilot 3x beter dan gemiddeld | 09 jul 2025
-
Biertrends… maar kloppen ze wel? | 08 jul 2025
-
Nieuwe afslanktrend zet drankgebruik op dieet | 07 jul 2025
-
Ardgowan Distillery komt na 100 met haar eerste whiskyvaten | 04 jul 2025
-
Britse vodka van aardappel tot terroir | 03 jul 2025