NOORD-SCHARWOUDE – Zouden we het, nu het einde van de vakantie in zicht is, dé zomerhit van 2017 kunnen noemen? Nee, we hebben het niet over ‘Despacito’, het vrolijke nummer waarvan de tekst zelfs na die ontelbare keren mee-neuriën je nog steeds ontglipt. Wij denken natuurlijk vooral in dranktermen, en hebben het in dit geval over rode bubbels. Steeds vaker verschijnen de rode mousserende wijnen op de kaart. Supermarktketen Aldi liet het Britse publiek kennismaken met een bruisende shiraz uit Nieuw-Zeeland en een rode lambrusco, als welkom alternatief voor de immer populaire prosecco. Een andere variant die deze zomer steeds vaker opdook, is de gekoelde rode wijn. Voor veel consumenten een verrassende combinatie, maar als wijnadviseur weet u natuurlijk allang: de ooit heersende gedachte dat je een rode wijn op kamertemperatuur hoort te serveren is met onze goed geïsoleerde woningen allang achterhaald. De wijn kort koelen brengt de fruitigheid terug en maakt ‘m minder zwaar. Wat uiteraard niet voor alle rode wijnen geldt, maar wel voor steeds meer varianten geaccepteerd raakt. Zo kunnen we onder meer de lichtgekoelde valpolicella aanbevelen, want vooral lichtere wijnen met een fruitig karakter, weinig tannine en een hogere zuurgraad kunnen een beetje verkoeling wel gebruiken.
Laatste nieuws
-
Nieuwe wind bij Ardbeg | 21 nov 2025
-
Heineken verlengt samenwerking met Formule 1 | 20 nov 2025
-
Drie keer raak bij de Dutch Whisky Awards | 19 nov 2025
-
Knallende kurken bij Bollinger | 19 nov 2025
-
Rutte zet kleine brouwers in het zonnetje | 18 nov 2025
-
Veranderen slimme tractoren het leven in de wijngaard? | 17 nov 2025
-
Overleven met wijn | 14 nov 2025
