NOORD-SCHARWOUDE – Hoe komt het toch dat we in december meer trek hebben in chocola? Voor zover wij weten is dit niet nader wetenschappelijk onderzocht. Toch rijst het vermoeden dat de onbedwingbare behoefte om ’s avonds nog een stukje van die ultra-pure chocoladeletter af te breken, vooral in de kortste dagen van het jaar opspeelt. Letters met hazelnoot, melk en wit, met of zonder topping; op de redactie kunnen we er geen genoeg van krijgen. Daarna komen de kerstkransjes, chocoladekerstballen en wat ze tegenwoordig al niet verzinnen om de feestdagen meer ‘schwung’ te geven. Nieuwe ster aan het firmament is ChocoRosso, een rode mousserende wijn uit Duitsland met chocoladesmaak. “Twee guilty pleasures verenigd in één fles”, stelt een verheugde, ongetwijfeld vrouwelijke, consument op internet. Importeur Mangone hielp Nederland afgelopen zomer ook al aan de Spaanse blauwe wijn en zet nu dus in op onze winterse chocobehoefte. De eerste verkoopcijfers logen er niet om. Na twee weken stond de teller al op 15.000 verkochte flessen, terwijl het bedrijf nog ruim 30.000 flessen in behandeling had. ChocoRosso is glutenvrij en dient koud te worden gedronken.
Laatste nieuws
-
Robbie Williams zet zijn naam onder nuchtere revolutie | 19 aug 2025
-
Speyside-distilleerderij halveert energieverbruik | 18 aug 2025
-
Oude rogge uit gezonken schip wordt nieuwe whisky | 15 aug 2025
-
Verliest de champagneflûte terrein? | 14 aug 2025
-
Grootste Franse bosbrand in decennia onder controle | 13 aug 2025
-
Ilja Gort neemt afscheid van tv-serie maar blijft dorstig naar nieuwe avonturen | 12 aug 2025
-
Wereldse whisky verrast: India, Taiwan en Australië stelen de show | 11 aug 2025