NOORD-SCHARWOUDE – Ook zo warm? Misschien helpt dit verfrissende berichtje uw brein enigszins te verkoelen. In navolging van het Iced Beer, een slush puppy-achtig bier dat een Twentse bierbrouwer begin mei op de markt bracht, is frosé de nieuwe belofte op de terrasjes. Ook dit drankje kunnen we zien als een ‘slush puppie voor volwassenen’: een cocktail van bevroren rosé met wodka, tequila, port of vermouth, een scheutje grenadine, gepureerde zomervruchten en frisse kruiden als munt. Het Italiaanse restaurant Bar Primi in New York claimt de uitvinder te zijn, en mixte de drank met vermouth en gepureerde aardbei. Daarna volgde Londen en nu is Nederland aan de beurt. Zoals het met veel trends gaat van de laatste tijd, is ook deze mix prima thuis te maken, met van te voren ingevroren ijsblokjes en als basis een mooie pinot noir rosé. Onze voorspelling voor vandaag: plaats het recept op uw stoepbord of uw Facebook-pagina en de klanten zullen binnenstromen…
Laatste nieuws
-
Robbie Williams zet zijn naam onder nuchtere revolutie | 19 aug 2025
-
Speyside-distilleerderij halveert energieverbruik | 18 aug 2025
-
Oude rogge uit gezonken schip wordt nieuwe whisky | 15 aug 2025
-
Verliest de champagneflûte terrein? | 14 aug 2025
-
Grootste Franse bosbrand in decennia onder controle | 13 aug 2025
-
Ilja Gort neemt afscheid van tv-serie maar blijft dorstig naar nieuwe avonturen | 12 aug 2025
-
Wereldse whisky verrast: India, Taiwan en Australië stelen de show | 11 aug 2025