Roséproducent Château Sainte Marguerite, al decennia geliefd in de Provence, zet sinds kort voet aan wal in het luxueuze Monaco. Sinds de overname door drankenreus Pernod Ricard in 2022, heeft het familiebedrijf een serieuze stap voorwaarts gemaakt in het premiumsegment. In het prestigieuze Monte Carlo Bay Hotel runt het nu een zomerse pop-upkeuken waar flessen Fantastique Rosé (€85 per fles) met verfijnde gerechten worden geserveerd. Toch verliest Sainte Marguerite haar oorsprong niet uit het oog. Lokale restaurants zoals L’Estagnol – al 35 jaar klant – blijven trouw bediend. “Het is nog steeds dezelfde familie, met dezelfde kwaliteit,” aldus mede-eigenaar Geneviève Cruchet.
De combinatie van internationale ambities en lokale verankering lijkt te werken. Terwijl de jetset rosé drinkt tussen de superjachten, blijven de druiven 100% biologisch geteeld op eigen grond in La Londe.
Laatste nieuws
-
Een glas wijn of bier is niet alleen maar slecht | 15 sep 2025
-
Huub van Doorne neemt na twintig jaar afscheid als CEO van Lucas Bols | 12 sep 2025
-
Recordregen aan gouden medailles bij Wijnkeuring 2025 | 11 sep 2025
-
Snellere controles in zicht, maar handbagagewijn moet nog even wachten | 10 sep 2025
-
Cider terug van weggeweest? | 09 sep 2025
-
Oudste whisky van India | 08 sep 2025
-
Ook vroege start bij Duitse druivenpluk | 05 sep 2025