Duurzaamheid en onnodige verspilling tegengaan? Onze Belgische zuiderburen weten er wel raad mee. Bakkerij Knapen in Bocholt en Microbrouwerij Mølder & Coöp in Pelt zijn een samenwerking aangegaan met het project “Glazen Boterham” met als doel een bier te brouwen van oude stokbroden. Of nou ja, oud. Ze zijn een dag oud, maar kunnen niet meer in de bakkerij worden verkocht. Zou er een bier van gemaakt kunnen worden? Men sloeg aan het experimenteren. Ook werd de hulp ingeroepen van Hogeschool Gent. Het brood moest gedroogd worden en op de juiste manier vermalen. Het resultaat mag er, volgens bakker en brouwer, zijn: een blond licht hoppig bier met een alcoholpercentage van 7%. “Het brood zelf geeft geen smaak af, maar zorgt er voor dat het bier moutig wordt”, aldus Eddy Sevens van de brouwerij. Voor 400 liter bier waren maar liefst 100 stokbroden nodig. En de naam Glazen Boterham? Wordt er niet heel vaak gezegd dat als je een biertje drinkt, dit gelijk staat aan de calorieën van twee boterhammen?
Laatste nieuws
-
Robbie Williams zet zijn naam onder nuchtere revolutie | 19 aug 2025
-
Speyside-distilleerderij halveert energieverbruik | 18 aug 2025
-
Oude rogge uit gezonken schip wordt nieuwe whisky | 15 aug 2025
-
Verliest de champagneflûte terrein? | 14 aug 2025
-
Grootste Franse bosbrand in decennia onder controle | 13 aug 2025
-
Ilja Gort neemt afscheid van tv-serie maar blijft dorstig naar nieuwe avonturen | 12 aug 2025
-
Wereldse whisky verrast: India, Taiwan en Australië stelen de show | 11 aug 2025