FRANKRIJK – Na diverse blauwe wijnen is er nu ook blauw bier. Geen chemisch goedje, maar puur natuur. Een Franse microbrouwerij zocht de samenwerking op met een algenkweker in de buurt, schrijft persbureau Reuters. De ‘spirulina’, een zoutwateralg genoemd naar zijn spiraalachtige vorm, komt uit het noorden van Frankrijk. Het wordt veel gebruikt als voedingssupplement vanwege de aanwezigheid van eiwitten, mineralen en vitaminen. Maar de totaal niet Frans klinkende brouwerij Hoppy Urban Brew (HUB) besloot het tijdens het brouwproces toe te voegen aan haar IPA. Het geeft het bier een blauwe kleur, maar aan de hoppige smaak is niets veranderd, zeggen ze. Dat de consument nieuwsgierig is naar het blauwe goedje, blijkt wel uit de verkoopcijfers; de bierproducent uit Roubaix heeft in het laatste kwartaal van vorig jaar al 1.500 flesjes Line verkocht en gaat de productie opvoeren.
Laatste nieuws
-
Laatste kans om in te schrijven voor de V d’Or Awards 2026 | 16 sep 2025
-
Een glas wijn of bier is niet alleen maar slecht | 15 sep 2025
-
Huub van Doorne neemt na twintig jaar afscheid als CEO van Lucas Bols | 12 sep 2025
-
Recordregen aan gouden medailles bij Wijnkeuring 2025 | 11 sep 2025
-
Snellere controles in zicht, maar handbagagewijn moet nog even wachten | 10 sep 2025
-
Cider terug van weggeweest? | 09 sep 2025
-
Oudste whisky van India | 08 sep 2025