NOORD-SCHARWOUDE – Roepen pindakaas, chocola en limonade nostalgische gevoelens bij u op? Volgens de IWSR (International Wine & Spirits Research) zijn dit smaken die sinds de coronacrisis uitermate populair zijn geworden, dankzij hun troostrijke karakter. Het zijn dit soort zoete geuren en smaken die associaties oproepen met de kindertijd. En in onzekere tijden wenden mensen zich tot het bekende, weten we ook uit onderzoeken. Ondertussen experimenteren de distilleerderijen er lustig met dit soort smaken op los. Zo telt de VS al vijf verschillende pindakaaswhisky’s die steeds vaker over de toonbank gaan en, als variant daarop chocoladapindakaaswhisky’s. De WSTR ziet in elk geval een trend in de ‘dessertwhisky’s’, ook al is het nog een niche en vooral populair onder het Amerikaanse publiek. Internationale potentie is er ook volgens de marktonderzoeker, omdat de producenten er hun eigen regionale draai aan kunnen geven.
Laatste nieuws
-
Laatste kans om in te schrijven voor de V d’Or Awards 2026 | 16 sep 2025
-
Een glas wijn of bier is niet alleen maar slecht | 15 sep 2025
-
Huub van Doorne neemt na twintig jaar afscheid als CEO van Lucas Bols | 12 sep 2025
-
Recordregen aan gouden medailles bij Wijnkeuring 2025 | 11 sep 2025
-
Snellere controles in zicht, maar handbagagewijn moet nog even wachten | 10 sep 2025
-
Cider terug van weggeweest? | 09 sep 2025
-
Oudste whisky van India | 08 sep 2025