ITALIË – Het Concours Mondial de Bruxelles, dat over ruim een week zijn 28e jaargang ingaat, heeft alvast de winnaars bekendgemaakt van de nieuwe Rosé-competitie. Welke rosé is een perfecte begeleider bij welk gerecht? Dat stond voor de jury centraal. Honderdtwintig top rosé’s uit Europa kwamen afgelopen weekend ter beoordeling op tafel, in een combinatie met culinaire hoogstandjes van het prestigieuze restaurant Magione Papale. De ene rosé doet het beter bij een vleesgerecht, de ander bij rauwe vis en de derde bij een dessert. En dat was precies waar de 45 juryleden zich met blinddoek voor over mochten buigen. Ze proefden eerst de wijn en daarna de wijn met de geserveerde streekgerechten uit Abruzzo, die ingedeeld waren in acht voedselcategorieën. Frankrijk sleepte de meeste medailles in de wacht. Een overzicht van de winnende rosé’s vindt u hier.
Laatste nieuws
-
Doorbraak voor alcoholvrije wijnproductie in Italië | 23 jun 2025
-
Wijnbedrijven zetten in op hulp van zangvogels | 20 jun 2025
-
Spadel overschrijdt 1 miljard liter | 19 jun 2025
-
Didier Chopin voor de rechter wegens verkoop van nepchampagne | 18 jun 2025
-
Belgen drinken minder bier | 17 jun 2025
-
Bart Vunderink beloond met Magister Vini titel | 16 jun 2025
-
Franse Senaat maakt korte metten met verlaten wijngaarden | 13 jun 2025