GROOT-BRITTANNIË – Ook al worden in het Verenigd Koninkrijk de restricties in de horeca steeds meer opgeheven, toch trekt de Britse wijndrinker nog steeds graag thuis een fles wijn open. Dat gebeurt vaker dan voorheen in de vroege avond, als aperitief, en los van het diner. Dat stelt Wine Intelligence na onderzoek. In Groot-Brittannië kwam wijn vooral bij het eten op tafel, maar legde de drank het op andere momenten vaak af tegen bier, cocktails en gedistilleerde dranken. De lockdowns hebben echter geleid tot een uitbreiding van de drinkgelegenheden voor wijn en dat iets wat de wijnsector zal verwelkomen. Volgens marktonderzoeker Lulie Halstead zou dit een blijvende trend kunnen zijn en is het een ontwikkeling die niet alleen geldt voor de Britse markt. Volgens het uitgebrachte rapport heeft de consument één belangrijk voordeel van het thuis drinken ontdekt en dat is dat je meerdere dagen over een fles wijn kunt doen.
Laatste nieuws
-
Nieuwe wind bij Ardbeg | 21 nov 2025
-
Heineken verlengt samenwerking met Formule 1 | 20 nov 2025
-
Drie keer raak bij de Dutch Whisky Awards | 19 nov 2025
-
Knallende kurken bij Bollinger | 19 nov 2025
-
Rutte zet kleine brouwers in het zonnetje | 18 nov 2025
-
Veranderen slimme tractoren het leven in de wijngaard? | 17 nov 2025
-
Overleven met wijn | 14 nov 2025
