Importeur: Bresser & Timmer
Naam: Cantine Ermes, Quattro Quarti, Nero d’Avola Appassimento, DOC Sicilia, 14% alc.
Productinformatie: de trossen worden met de hand geplukt en in kleine kratten bewaard om de schil zo goed mogelijk te houden. Daarna worden de druiven overgebracht naar Fruttaia waar ze ongeveer 20 tot 30 dagen blijven, voor het langzame drogen en natuurlijke proces van uitdroging (appassimento). Na deze periode worden de druiven ontsteeld, geperst en gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur gedurende ongeveer 15 á 20 dagen. Hierna gaat de wijn gedurende 4 maanden in tonneaux (grote houten vaten van 500 liter) rijpen.
Proefnotitie: de kleur van deze wijn is helder, enigszins doorschijnend robijnrood. De geur is zuiver en qua intensiteit als geurig te duiden. De aroma’s zijn met name die van rood fruit, zoals rijpe ‘koude grond’-aardbeien en kersen. Daarna ook aroma’s van pruimen en lichte tonen van hout en balsamico. De smaak is in eerste aanzet zacht van het rood fruit, daarna frisheid en rijpere tonen, meer balsamico en iets van bittere chocolade. Zachte tannines. Droge wijn met redelijk wat zuren, maar niet te strak, eerder iets elegants. Zeker geen zoete, jam-achtige wijn. De houtrijping proef je op de achtergrond en dat geldt ook voor het relatief hoge alcoholpercentage. Evenwichtige wijn met een lange afdronk.
Laatste nieuws
-
Steun voor Franse wijnbouwer | 18 jan 2021
-
Ierland noteert daling in drankexport | 15 jan 2021
-
Wijnmarkt wacht goed herstel | 14 jan 2021
-
Doen we nog aan Dry January? | 13 jan 2021
-
Welsh Whisky hoopt dit jaar op beschermde status | 12 jan 2021
-
Het goede voornemen van cognac | 11 jan 2021
-
Champagneverkoop trekt aan in UK | 08 jan 2021